TERMENI ȘI CONDIȚII PENTRU UTILIZAREA ACESTUI WEBSITE

1. DEFINIȚII ȘI TERMENI

ROK - este denumirea comerciala a ROK Forklift Parts, marca inregistrata de SC ROK INDUSTRIES SRL, persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Brasov, Strada Stejerisului nr. 14, Romania, 500122, avand numarul de ordine in Registrul Comertului J8/465/2013, cod unic de inregistrare fiscala RO31402520.

Vânzător – ROK

Cumpărător - persoana fizica / persoana juridica sau orice entitate juridica care isi deschide un Cont pe Site si efectueaza o Comanda

Client – persoana fizica / persoana juridica care are sau obtine acces la Continut, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre ROK sau in baza unui acord de utilizare existent intre ROK si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui cont

Utilizator - orice persoana fizica / persoana juridica inregistrate pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a unui Cont nou, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice Site-ului din sectiunea Termeni si Conditii.

Cont - sectiunea din Site formata dintr-un nume de Utilizator si o parola care permite Cumparatorului transmiterea comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator.

Website - domeniul www.rok.ro si subdomeniile acestuia

Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator, prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului, intentia sa de a achizitiona Bunuri de pe Site

Bunuri - orice produs care urmeaza a fi furnizat de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat

Contract - reprezinta Contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului, prin plasarea de catre Clientul Cumparator a unei Comenzi, urmata de confirmarea prin e-mail de catre Vanzator.

Conținut :

- toate informatiile de pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate prin utilizarea unui echipament electronic ;

- Continutul oricarui e-mail trimis Cumparatorilor de catre Vanzator prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil ;

- orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat/colaborator al Vanzatorului, catre Cumparator ;

- informatii legate de Bunurile si/sau serviciile si/sau preturile practicate de Vanzator intr-o anumita perioada.

Document - prezentele Termeni si conditii.

2. GENERALITĂȚI

2.1. In momentul plasarii unei comenzi, utilizatorul trebuie sa fie de acord cu termenii si conditiile prevazute in cadrul acestui site pentru vanzarea de Bunuri si/sau servicii.

2.2. Prin inregistrarea unei comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic si/sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale

2.3. Orice Comanda va fi confirmata prin e-mail sau fax.

2.4. Se accepta anumite modificari ale specificatiilor produselor, sau anumite substitutii ale materialelor foloSite in componente, daca aceste modificari nu afecteaza caracteristicile produselor iar materialele substituente foloSite pentru componente sunt de o calitate echivalenta.

3. POLITICA DE VÂNZARE ONLINE

3.1. Accesul in vederea efectuarii unei comenzi ii este permis oricarui Client/Cumparator. Din motive justificate, ROK isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul Clientului/Cumparatorului in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii Clientului/Cumparatorului pe Site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel ROK. In oricare dintre aceste cazuri, Clientul/Cumparatorul se poate adresa Departamentului de Relatii cu Clientii al ROK, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor susmentionate.

3.2 Toate informatiile folosite pentru descrierea Bunurilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentari multimedia / etc.) nu reprezinta o obligatie Contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

4. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA SI INDUSTRIALA

4.1. Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri proprii, reprezentari stilizate proprii, imagini proprii statice si dinamice, text si/sau Continut multimedia propriu prezentat pe Site, sunt proprietatea exclusiva a ROK, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile.

4.2. Clientului nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui Continut in orice alt context decat cel original intentionat de ROK, indepartarea insemnelor care semnifica dreptul de autor al ROK asupra Continutului precum si participarea la transferul, vanzarea, distributia unor materiale realizate prin reproducerea, modificarea sau afisarea Continutului, decat cu acordul scris expres al ROK.

4.3. Clientul poate copia, transfera si/sau utiliza Continutul numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile prezentului document.

4.4. Cumparatorul recunoaste faptul ca Vanzatorul ramane titularul exclusiv al tuturor drepturilor de proprietate intelectuala legate de produsele, denumirea si sigla sub care sunt vandute de catre Vanzator.

4.5. Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise in mod expres prin prezentul document.

5. COMANDA

5.1. Clientul poate efectua comenzi pe Site, prin adaugarea Bunurilor dorite in cosul de cumparaturi. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei comenzi, implicit nici rezervarea automata a bunului.

5.2. Prin finalizarea comenzii, Cumparatorul consimte ca toate datele de identificare si bancare furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.

5.3. Prin finalizarea comenzii, Cumparatorul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc agreat de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea Cumparatorului.

5.4. Vanzatorul poate anula Comanda efectuata de catre Cumparator, in urma unei notificari prealabile adresate Cumparatorului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata pretinde celeilalte daune-interese.

6. PRETUL PRODUSELOR - OFERTE DE PRET

6.1. Pretul produselor este exprimat in euro (EUR) si nu include TVA, taxe de transport, de import sau de export.

6.2. Orice oferta de pret transmisa de catre ROK este bazata pe preturile curente, practicate la data la care a fost comunicata oferta, fiind valabile 30 de zile calendaristice de la data ofertei.

6.3. Orice oferta de pret transmisa de catre ROK nu include costuri specifice precum taxe de colectare a produselor, transport, sau costuri de asigurare suplimentara, toate acestea fiind in aditie fata de pretul comunicat.

6.4. Toate costurile aditionale vor fi suportate in mod exclusiv de catre Cumparator

7. FACTURARE - PLATĂ

7.1. Vanzatorul va transmite Cumparatorului factura aferenta comenzii ce contine produsele comandate, exclusiv in format electronic, prin adaugarea facturii in Contul Cumparatorului sau prin posta electronica, la adresa de e-mail mentionata de Cumparator in detaliile sale de contact.

7.2. Pentru o corecta comunicare a facturii aferente comenzii, Cumparatorului ii revin obligatiile de a-si actualiza ori de cate ori este cazul datele din Contul sau si de a accesa informatiile si documentele aferente fiecarei comenzi, existente in cont.

7.3. Termenii de plata vor fi stabiliti de comun acord intre cele doua parti Contractante.

7.4. Pentru toti Clientii noi care nu detin un Cont de Client, plata se va face in avans in ziua aferenta confirmarii comenzii.

7.5. Toate facturile fiscale emise sunt plătibile (conform termenilor si datelor din factura) si in nicio circumstanta Clientul nu detine dreptul de a face deduceri si/sau compensari si/sau de a retine plata, indiferent de motivele invocate.

7.6. Fara a aduce prejudicii oricarui alt drept al companiei, in cazul in care Clientul nu efectueaza plata facturii pana la data scadenta, orice discount precizat in factura respectiva sau convenit de comun acord, nu se va mai acorda, iar Cumparatorul va avea obligatia de a achita pretul integral, fara discount.

7.7. Clientul va plati dobanda (la o rata de 3% majorata peste dobanda legala standard) pentru orice suma restanta, de la data scadenta a facturii pana la data efectiva a platii. In plus, Clientul trebuie sa ramburseze companiei toate costurile si cheltuielile (inclusiv costuri legale) suportate de catre aceasta in colectarea oricarei restante financiare.

8. LIVRARE

8.1. Termenii de livrare sunt orientativi, insa ROK intotdeauna incearca sa respecte termenii de livrare comunicati.

8.2. In eventualitatea intarzierii sau a imposibilitatii onorarii Contractului, cauzate de: un ordin de guvern ; forta majora ; acte de terorism ; razboi ; epidemie generala ; demonstratii ; greve ; incendii ; inundatii ; explozii ; lipsa de materii prime sau mana de lucru ; circumstante economice alterate ; vandalism ; conditii meteo extraordinare ; sau orice alta cauza care perturbeaza procedurile normale impotriva vointei Vanzatorului - in aceste cazuri ROK isi rezerva dreptul de a denunta unilateral Contractul curent, prin intermediul unei scrisori oficial inregistrate, fara niciun cost aditional pentru niciuna dintre parti.

8.3. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

8.4. ROK nu va fi raspunzatoare pentru nicio penalizare, pierdere, vatamare corporala, deteriorare sau cheltuieli suplimentare rezultate din orice intarziere a transportului, sau din manipularea gresita a Bunurilor in timpul transportului. De asemenea, aceste situatii exceptionale nu ii acorda Clientului dreptul de a refuza primirea Bunurilor Comandate.

9. TRANSFERUL DE PROPRIETATE SI RISCURI

9.1. Din momentul colectarii produselor de catre transportator si pana in momentul livrarii acestora catre Cumparator, intregul risc ii revine Cumparatorului.

9.2. Produsele raman in proprietatea Vanzatorului pana la achitarea completa a produselor livrate.

9.3. Cumparatorul nu are dreptul sa comercializeze produsele achizitionate, pana in momentul transferului de proprietate catre acesta.

9.4. Cumparatorul se angajeaza sa pastreze produsele primite in starea in care au fost livrate si de a face tot ce este posibil pentru a le proteja impotriva oricarei forme de deteriorare partiala sau totala, pana la plata completa a Bunurilor achizitionate, respectiv pana in momentul transferului de proprietate catre Cumparator.

10. DREPTUL DE RETENȚIE

10.1. In caz de : neplata sau faliment, dizolvare, lichidare, intarziere, somatii ce urmeaza sa apara in instanta din cauza unor conturi restante, deschiderea unui dosar privitor la companiile aflate in dificultate, publicate de presa privind solvabilitatea deficitara, incapacitatea evidenta a Cumparatorului de a face plata, vanzarea, transferul sau amanetarea - toate sumele restante, pot fi declarate scadente anticipat de catre ROK.

10.2. In cazurile amintite la Art.10.1., ROK isi rezerva dreptul de a suspenda sau denunta orice angajament prin emiterea unei scrisori oficial inregistrate, pentru care Clientul nu poate pretinde compensatii, in timp ce dreptul Vanzatorului de compensare ramane in vigoare.

11. GARANȚIE

11.1. Perioada de garantie se intinde pe durata a 6 luni.

11.2. In nicio circumstanta ROK nu va avea vreo responsabilitate de orice fel pentru orice defect rezultat din uzura bunului, eventuale accidente, utilizare necorespunzatoare din partea Clientului, in neconformitate cu reComandarile sau instructiunile producatorului.

11.3. Vanzatorul garanteaza faptul ca toate Bunurile oferite spre vanzare sunt intr-o stare perfecta de functionare in momentul in care acestea parasesc depozitul acestuia. ROK nu isi asuma raspunderea pentru cazurile in care aceste piese sunt montate pe un/intr-un utilaj defect.

12. CONDITII DE RETURNARE

12.1. In cazul deteriorarii coletului/Bunurilor sau in cazul livrarii unui numar insuficient de piese (neconcordanta cu cantitatea pentru care s-a facut Comanda), Cumparatorul trebuie sa informeze Vanzatorul in scris, in termen de 48 de ore de la data livrarii.

12.2. Orice observatie cu privire la Art.12.1. trebuie facuta in scris (trebuie completat un formular de returnare - disponibil pe Site) si trebuie sa contina toate detaliile cererii de returnare, inclusiv numarul de cod al piesei defecte si/sau, dupa caz, al piesei lipsa.

12.3. Returnarea pieselor are mai intai nevoie de aprobarea Vanzatorului inainte de a fi colectate de curier si trimise inapoi.

12.4. Vanzatorul va putea amana rambursarea sumei pana la primirea Bunurilor vandute sau pana la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi Bunurile.

13. RĂSPUNDERE

13.1. Responsabilitatea Vanzatorului este limitata la responsabilitatea dictata de legile in aplicare.

13.2. Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel (pierdere pur economica, de profit, pierdere de natura comerciala sau de reputatie, in orice caz direct, indirect sau ca rezultat al unei actiuni, precum si orice cerere de compensatie de orice natura, etc), pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale, conform comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor dupa livrare.

13.3 Cumparatorului, care este abordat de oricare terta parte in urma pierderilor cauzate de un defect al produselor livrate tertilor de catre Cumparator, nu ii revine dreptul la nicio forma de revendicare fata de Vanzator.

13.4. Daca Vanzatorul se face responsabil pentru o situatie, expunerea economica maxima a Vanzatorului este in oricare din cazuri, explicit maxim limitata la pretul de cumparare al produsului/produselor.

13.5. Prin crearea si utilizarea Contului, Clientul / Cumparatorul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor de Cont (nume de Utilizator si parola) si pentru gestionarea accesarii Contului.

13.6. Prin crearea Contului si/sau utilizarea Continutului si/sau plasarea comenzilor, Clientul / Cumparatorul accepta in mod expres si fara echivoc partea de Termeni si Conditii a Site-ului, existenta si comunicata in cadrul Site-ului la data crearii Contului si/sau utilizarii Continutului si/sau la data plasarii comenzii.

13.7. Ulterior crearii unui Cont, utilizarea Continutului echivaleaza cu acceptarea modificarilor intervenite asupra Termenilor si Conditiilor Site-ului si/sau a versiunilor actualizate ale Termenilor si Conditiilor Site-ului.

14. ORGAN DE COMPETENȚĂ

14.1. In cazul reclamatiilor nesolutionate pe cale amiabila, acestea trebuie inregistrate in mod exclusiv pe raza jurisdictiei celei mai apropiate instante judecatoresti de la sediul central al Vanzatorului.